Szentpétervár szállodái

Depeche Mode, Mireille Mathieu, Robbie Williams koncertek, fény fesztivál, jégtörők ünnepe, kiállítások és sok más figyelemre méltó esemény.

 

Vanessa-Mae koncert

Február 13,  Oktyabrskiy Big Concert Hall-ban  19:00

A világhíres hegedűművész szimfonikus zenekar kíséretében lép fel a Szentpéterváron. A műsor a klasszikus és modern zene legjobb alkotásait mutatja be egyedi feldolgozásban.

 

„Rekon” Vadtörténeti fesztivál

Február 24-25, Lenexpo kiállító központ

Idén februárban kerül megrendezésre az első fedett hadtörténeti fesztivál. Az érdeklődőket gazdag program várja: lovagi torna, sorompóharc, kézitusa, kardviadal.  Tematikus színházi előadás és igazi sportesemény egyszerre.  

A lovagkor szerelmesei, Oroszország legjobb történelmi harc sportolói, hagyományőrzői állnak ki egymással, hogy elnyerjék a torna legjobb harcosa címet.

 

Mireille Mathieu jubileumi koncertje

Március 9, Oktyabrskiy Big Concert Hall-ban  19:00

2016 júliusában a világhíres énekesnő 70-ik születésnapját ünnepelte. Ennek ellenére még mindig aktív, fellépésekkel teli életet él, rajongói nagy örömére. Március 9-én „Egy szerelm története” című jubileumi koncerttel várja rajongóit a művésznő.  Mireille Mathieu 40 éve állt először színpadra Oroszországban. Azóta is nagy kedvenc az ország egész területén.

 

A fény fesztiválja

Április

2017 áprilisában Szentpétervár lakosait és vendégeit egy különleges fényinstallációval ajándékozza meg a város polgármesteri hivatalának túrizmusért felelős részlege. A műsor fény effektekkel ellátott lézeres vetítésekkel kápráztatja el a közönséget.

 

„Autó világa” nemzetközi kiállítás

Április 5-9, Saint Petersburg Sports and Concert Complex

Egy igazi ünnep az autók szerelmeseinek. Mindenki, aki szeretné közelebbről megvizsgálni az autóvilág újdonságait, beleülni, hallgatni a motor zúgását. A kiállítás legjobb pillanatai közé tartoznak a világmárkák új modelljeinek bemutatója, motorverseny a legerősebb hang kategóriában, rally-sprint és havas-rally. Április 7-e – LADA Day, amikor is bemutatják az Orosz autópiac újdonságait és egy fergeteges kaszkadőr bemutatóval zárják a napot.  

 

Manolo Blahnik cípőkiállítás az Ermitázsban

Április 28-július 23

A divat szerelmeseinek különleges ajándékkal készül idén tavasszal az Ermitázs. A világhíres divattervező, Manolo Blahnik cipőkiállítása 214 pár műalkotást és 30 kézzel rajzolt tervezet mutat be. A kiállítás témakörökre bontják, így lesz „Természet”, „Művészetet és építészet”, „ Szív”, „ Földrajz”  és „ Anyagok” termekben sétálhatnak a látogatók.

 

Jégtörők fesztiválja

Május eleje

A fesztivál ideje alatt az „Angol” és a „Letinandt Shmidt” rakpartokon horgonyozik 4 jégtörő hajó, a „Krasinin”, „ Moszkva”, Szentpétervár és „ Iván Kruzenstern”. Fedélzetük nyitva lesz a látogatók előtt, hogy mindenki közelről is szemügyre vehesse a különleges létesítményeket. A Jégtörők fesztiválja különlegessége a jégtörő flotta felvonulása.

 

„Alie Parusza” ünnep

Június 24-25 éjszakája

Az Érettségizők ünnepe. Minden évben megrendezésre kerül egy hatalmas városi ünnep, amikor Szentpétervár városa megünnepeli a frissen leérettségizett diákokat. Az ünnepet koncertek, lézer show, tűzijáték kíséri. Az est fénypontja a Vörös vitorlás hajó ( Alie Parusza) megjelenése a Néván, ami szimbolikusan a  „felnőtt” életbe való kihajózását jelképezi.    

 

Depeche Mode koncert

Július 13, Saint Petersburg Sports and Concert Complex

Nyár közepére várják a Britt veteránok 14-ik stúdió albumának élő bemutatóját Szentpéterváron. A jegyek gyorsan fogynak!

 

Robbie Williams koncert

Szeptember 7, Ice Palace

A Brit zenész koncertje előreláthatóan az év legnevesebb eseménye lesz. Egy fergeteges műsort harangoztak be a Cárok városában.

 

„Zene a Néván” fesztivál

Szeptember

A város különböző pontjain, legnagyobb terein a zene veszi át az uralmat. Koncerttermek a szabad ég alatt. Klasszikus és modern zene tölti be a várost. Világhíres zenészek és feltörekvő tehetségek szórakoztatják a város lakóit és vendégeit. A fesztivált egy hatalmas koncerttel zárják a főszínpadon és színesre festi az eget egy „zenei-tűzijáték”

 

 

Szentpétervári utazás, szállásOrosz vízum