Szentpétervár szállodái

A  Moika folyó partján áll a hosszú sárga épület, mely egykor a gazdag és köztiszteletben álló Juszupov család rezidenciája volt, és az orosz történelem egyik legdrámaibb epizódjának helyszínéül szolgált: itt ölték meg Grigorij Raszputyint. 1916-ban a város nemeseinek egy csoportja, köztük a Nagyherceg, összeesküdött az egyetlen olyan ember meggyilkolására, aki veszélyeztette a már amúgy is háború sújtotta Orosz Birodalmat.

Grigorij Rasputyin, paraszti származású önjelölt szent ember, egyre jobban elnyerte a cári család bizalmát állítólagos természetfeletti hatalmának köszönhetően. A cár feletti befolyása már olyan szintet ért el, ahol konkrétan befolyásolta az uralkodó döntéseit és manipulálta a hatalom működését. Ennek következményeként 1916. december 16. éjjel meggyilkolták a Juszupov Palotában. Halálát még életénél is sokkal több rejtély övezi.

Képekben

A Jusupov-palota Szentpétervár egyedülálló építészeti remekműve, amely a 18-tól a 20. századig minden építészeti stílust felvonultat. Világhírű orosz és külföldi építészek munkáját dicséri az épület, úgy mint, Vallen-Delamot, II. A.M. Mihajlov, B. Simon.

Nagyszerű idegenvezetés irányításával járható be a palota összes gyönyörűen felújított terme, miközben Raszputyin halálának összes körülménye kibontakozik a látogató előtt.

A Raszputyin kiállítás csak az idegenvezetés részeként látogatható. Angol nyelvű idegenvezetés igény esetén előre egyeztethető.

A palotában páratlan művészettörténeti alkotások, képgalériák, házi miniatűrszínház, Juszupovok életét végigkísérő leírások, szobák, műtárgyak nyűgözik le a látogatót.

Térkép