Szentpétervár szállodái

A Mariinszkij Színház Szentpétervár történelmi operaháza és balett színháza.1860-ban nyitotta meg kapuit és a XIX. század végére Oroszország legnevesebb zenés színházává vált, ahol olyan szerzők mesterműveit mutatták be, mint Csajkovszkij és Muszorgszkij. A Mariinszkij Színház ad otthont a Mariinszkij Belettnek és Operának is.

A színházat II. Sándor cár feleségéről, Mária Alekszandrovna cárnéról nevezték el. A színház neve az idők folyamán többször is megváltozott, tükrözve a nagy történelmi változásokat.

Képekben

Az épületre általában a Mariinszkij Színház néven utalnak. Az ismertség az elsődleges oka, hogy az itt működő társulatok megtartották a híres Kirov nevet, melyet a szovjet időszak alatt vettek fel, emléket állítva a Leningrádi Kommunitsa Párt elnökének, Szergej Kirovnak (1886–1934).

A birodalmi opera- és balettszínházat 1783-ban alapították meg Szentpéterváron Nagy Katalin cárnő utasítására, bár az orosz balett eredete a XVIII. század elejére vezethető vissza. A szomszédos Ermitázs Színház adott otthont az exkluzív vendégeket is vonzó előadásoknak.

A színház állandó épületét Antonio Rinaldi tervezte és 1783-óta működik.

Térkép